Ανοίγουν τα σχολεία..

0
Δύστυχώς το καλοκαίρι τελείωσε…
Πέρασαν κιόλας 3 ζεστοί και ανέμελοι μήνες για τα παιδιά, 3 μήνες γεμάτοι παιχνίδια, θάλασσα, παγωτά και φυσικά χωρίς καθόλου διάβασμα.
Ποιό παιδάκι δε μετράει τα παγωτά που τρώει και τα μπάνια που κάνει?
Παραδέξου το και εσύ μαμά οτι το έκανες!
Τι θα λέω τώρα στη Χαριτίνη όταν μου λέει <<μαμά μπάνιο>> Πως θα εισπράξει το μικρό της μυαλουδάκι οτι δε θα ξαναπάμε στη θάλασσα?
Πολλά παιδιά ανυπομονούν ν’ανοίξουν τα σχολεία, για να δουν πάλι τους φίλους τους, να κάνουν τις σκανταλιές τους, να πειράξουν τους συμμαθητές τους, να έρθουν σε κόντρα με τους καθηγητές τους..
Τα παιδάκια του παιδικού-νηπιαγωγείου θα δυσανασχετήσουν μόνο με το πρωινό ξύπνημα, γιατί το παιχνίδι γι’αυτά συνεχίζεται! Θα ανυπομονούν να δουν τη δασκάλα τους..
Και φυσικά όλα τα παιδιά θα ανυπομονούν να αγοράσουν τη καινούρια τους τσάντα, τα καινούρια τους μολυβια, τη καινούρια τους κασετίνα, χρώματα, μαρκαδόρους, παραμύθια,τετράδια κλπ.. θα μυρίζουν τα παιδικά δωμάτια καινούρια βιβλία, ξέρετε, αυτή τη μυρωδιά την ωραία που έχουν τα καινούρια βιβλία.Τα γραφεία θα γεμίσουν καινούρια μολύβια και τετράδια που θα είναι πάντα τακτοποιημένα, τακτοποιημένα στην αρχή γιατί μετά θα περιμένουν και πάλι τις διακοπές και τις αργίες. Θα αρχίσουν να μετρούν αντίστροφα για τις διακοπές των Χριστουγέννων, μετά τις διακοπές του Πάσχα, και φυσικά τις καλοκαιρινές!
Η Χαριτίνη δε θα πάει ακόμη σχολείο, ίσως του χρόνου νοιώσω και εγώ όπως νοιώθουν όλες οι μανούλες που πάνε τα παιδιά τους σχολείο, και πολύ περισσότερο για πρώτη χρονιά!Έχεις δίκιο που κλαίς, και εγώ θα κλάψω!
Εύχομαι καλή σχολική χρονιά, υπομονή και επιμονή στις μανούλες!!!