Αγρινιώτικο ραβανί

12:04:00 π.μ.








ΥΛΙΚΑ:
2 ποτήρια λάδι
8 ποτήρια νερό
2 βανίλιες σε σκόνη
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι

1 1/2 κιλό ζάχαρη
Ξύσμα από 2 λεμόνια
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1/4  του νεροπότηρου ούζο ή τσίπουρο
750 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
750 γρ. Σιμιγδάλι χοντρό
ταψί νούμερο 40 στρογγυλό



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μπολ ανακατεύουμε τα 2 σιμιγδάλια.
 Σε μια μεγάλη και φαρδιά κατσαρόλα ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Τα βάζουμε στη φωτιά και αφού πάρουν βράση ρίχνουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας και χαμηλώνοντας τη φωτιά.
 Μόλις πήξει το ρίχνουμε σε λαδωμένο ταψί στρώνοντας το ομοιόμορφα. 
Χαράζουμε σε ρόμβους και σε κάθε ρόμβο βάζουμε ένα αμύγδαλο. 
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 2 ώρες ως να φτιάξει μια ροδοκόκκινη κρούστα. Ξεφουρνίζουμε και το πασπαλίζουμε όπως είναι καυτό με  ζάχαρη ανακατεμένη με κανέλα.

 Καλή επιτυχία!!! 










ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

9 σχόλια

  1. Bαρβάρααααααααααααααααα μου τρέχουν τα σάλια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Που να το φάς κιόλας!!!!!! τα φιλιά μου...

      Διαγραφή
  2. Αχ βρε Βαρβάρα δεν είπαμε θα κόψουμε τα γλυκά;! αχού τι μας κάνεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ότι το είπαμε, το είπαμε αλλά αυτή τη συνταγή δε μπορούσα να η τη μοιραστώ μαζί σας! Είναι η αυθεντική!!!

      Διαγραφή
    2. αχ βαχ θα την αποθηκεύσω γιατί το ραβανί το λατρεύω!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    3. Και να τη χάσεις εδώ είμαστε!!!! πολλά φιλιά...

      Διαγραφή
  3. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΒΑΡΒΑΡΑ !!!!!!! ΜΟΥ ΞΥΠΝΗΣΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ . ΤΟ ΕΦΤΙΑΧΝΕ Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΥΤΟ ΜΣΓΑΛΩΣΑ ΚΑΤΑΓΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ χαίρομαι που σ'έκανα να αναπολήσεις τη παιδική σου ηλικία! σ'ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη.. καλό βράδυ!!!

      Διαγραφή
  4. Αντί για ζάχαρη, χρησιμοποιείστε μαύρη ζάχαρη, ή σιρόπι Αγαύης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Popular Stories

ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ

ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ