Αγρινιώτικο ραβανί

0
Αγρινιώτικο ραβανί
Το Αγρινιώτικο  ραβανί έρχεται  από πολύ παλιά και έχει δοκιμαστεί σε άπειρες εκδοχές σε βάθος ετών. Αγρινιώτικο ραβανί, αυθεντική συνταγή! Ένα αγαπημένο γλυκό που το φτιάχνουν στο Αγρίνιο.
 
Διαβάστε επίσης: Κέικ λεμονιού με γλάσσο
 
ΥΛΙΚΑ:
2 ποτήρια λάδι
8 ποτήρια νερό
2 βανίλιες σε σκόνη
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι

1 1/2 κιλό ζάχαρη
Ξύσμα από 2 λεμόνια
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1/4  του νεροπότηρου ούζο ή τσίπουρο
750 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
750 γρ. Σιμιγδάλι χοντρό
ταψί νούμερο 40 στρογγυλό
 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μπολ ανακατεύουμε τα 2 σιμιγδάλια.
 Σε μια μεγάλη και φαρδιά κατσαρόλα ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Τα βάζουμε στη φωτιά και αφού πάρουν βράση ρίχνουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας και χαμηλώνοντας τη φωτιά.
 Μόλις πήξει το ρίχνουμε σε λαδωμένο ταψί στρώνοντας το ομοιόμορφα. 
Χαράζουμε σε ρόμβους και σε κάθε ρόμβο βάζουμε ένα αμύγδαλο. 
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 2 ώρες ως να φτιάξει μια ροδοκόκκινη κρούστα. Ξεφουρνίζουμε και το πασπαλίζουμε όπως είναι καυτό με  ζάχαρη ανακατεμένη με κανέλα.
 
Καλή επιτυχία!!!