Christmas tree

0

Εεε, ναι λοιπόν τα καταφέραμε! Φτιάξαμε τα δικά μας Χριστουγεννιάτικα δεντράκια. Μπισκοτένια, τραγανά, καταπράσινα και χιονισμένα! Πάρτε χαρτί και μολύβι..

ΥΛΙΚΆ:

  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 1 βιτάμ 250γρ (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 φαρίνα 250γρ
  • 4 διαφορετικά μεγέθη κουπάτ  σε σχήμα αστεριού
  • πράσινη ζαχαρόπαστα
  • άλλο χρώμα ζαχαρόπαστα για το αστεράκι στη κορυφή

ΕΚΤΈΛΕΣΗ:

Σε  μια μικρή λεκάνη ανακατεύουμε το ζαχαρούχο γάλα με το βιτάμ . Στη συνέχεια προσθέτουμε τη φαρινα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Η ζύμη μας είναι έτοιμη όταν θα ξεκολλάει απο τα τοιχώματα της λεκάνης. Πλάθουμε τη ζύμη και την ανοίγουμε με το πλάστη ομοιόμορφο πάχος. Κόβουμε τα τέσσερα μεγέθη του αστεριού (θα χρειαστούμε αρκετά αστέρια) με τα κουπάτ και τα τοποθετούμε με λαδόκολλα στο ταψί.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 20 λεπτά.

Όταν είναι έτοιμα τα μπισκότα μας μέχρι να κρυώσουν θα ετοιμάσουμε τη ζαχαρόπαστα. Για το κάθε δεντράκι θα χρειαστούμε 2 αστεράκια και απο 4 μεγέθη, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να κόψουμε και ίδια ποσότητα ζαχαρόπαστα.

Βάζουμε με το δάχτυλο μας λίγο νεράκι στο μπισκότο και μετά κολλάμε προσεκτικά τη ζαχαρόπαστα. Αφού ακολουθήσουμε την ίδια διαδικασία με όλα τα μπισκότα είμαστε έτοιμοι να «χτίσουμε» το δεντράκι μας, και φυσικά θα ξεκινήσουμε απο το μεγαλύτερο στο μικρότερο. Αφου τα τοποθετήσουμε το ένα πάνω απο το άλλο α τα «χιονίσουμε» με λίγη ζάχαρη άχνη.

Και κάπως έτσι φτιάξαμε τα χριστουγεννιάτικα δεντράκια μας!

Καλη σας επιτυχία και Καλή Χρονιά!!!