Φτιάξτε μόνοι σας σπιτικό Limoncello,ένα ποτό για τις ανοιξιάτικες νύχτες

0

Το Limoncello είναι ένα ιταλικό λικέρ λεμονιού που παράγεται κυρίως στη νότια Ιταλία , ειδικά στην περιοχή γύρω από τον κόλπο της Νάπολης.Τώρα που μπήκε η άνοιξη και το καλοκαίρι είναι προ των πυλών, θέλουμε να πίνουμε δροσιστικά ποτά, γεμάτα άρωμα. Δεν περιέχει χυμό λεμονιού, αλλά μόνο φλούδες, οι οποίες έχουν «δέσει» ιδανικά με το αλκοόλ, το νερό και τη ζάχαρη.Τα ελληνικά λεμόνια είναι ιδιαιτέρως αρωματικά, οπότε θα αποτελέσουν μια εξαιρετική βάση για το limoncello σας.

Μη  ξεχνάτε, Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας στο facebook, για να είστε πάντα ενημερωμένοι!!!

Υλικά:

10 λεμόνια μεγαλα ακέρωτα η βιολογικά
1 λίτρο ρακί ή βότκα
500 γρ. ζάχαρη
500 γρ. νερό

Οδηγίες:

Πλένουμε καλά τα λεμόνια , αφαιρούμε με μαχαίρι μόνο την εξωτερική κίτρινη φλούδα και την βάζουμε σε αποστειρωμένο γυάλινο βάζο που κλείνει αεροστεγώς. Περιχύνουμε με το αλκοόλ και σφραγίζουμε. Αφήνουμε να μείνει από 20 έως 25 ημέρες σε σκοτεινό και δροσερό μέρος. Όσο περισσότερο μείνει, τόσο πιο ωραίο γίνεται.
Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Από την ώρα που θα βράσει, συνεχίζουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.
Σουρώνουμε το αλκοόλ που πλέον είναι κατακίτρινο και αφαιρούμε τις φλούδες. Προσθέτουμε το σιρόπι και ανακατεύουμε.
Μοιράζουμε το λικέρ σε αποστειρωμένα μπουκάλια και το αφήνουμε να ωριμάσει για  άλλες 10 ημέρες…

Tip: το Limoncello είναι ένα εξαιρετικό χωνευτικό ποτό, γι’ αυτό και συχνά στην Ιταλία σερβίρεται στο τέλος ενός γεύματος. Μη διστάσετε λοιπόν, να το σερβίρετε και εσείς μ’ αυτό το σκεπτικό, ακόμα και μετά το μεσημεριανό.

Μη ξεχνάτε, να κάνετε LIKE και στη σελίδα μας στο FACEBOOK, για να μη χάνετε κανένα άρθρο!!!