Σας περίσσεψε κρέας; Φτιάξτε κρεατόπιτα!

0

Κρέας, κρέας, κρέας!!! Αυτές τις μέρες βαρεθήκαμε να τρώμε κρέας! Άφθονο σε όλα τα πασχαλινά τραπέζια, οπότε μας έχει περισσέψει κιόλας! Ευκαιρία να φτιάξετε μια κρεατόπιτα!

Μη  ξεχνάτε, Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας στο facebook, για να είστε πάντα ενημερωμένοι!!!

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 πακέτο σφολιάτα
  • 1 κιλό ξεκοκκαλισμένο αρνάκι ή κατσικάκι
  • 200 γραμ. κασέρι ή έμενταλ ή ρεγκάτο τριμμενο
  • 1 φλυτζ. τσαγιού γραβιέρα ή κεφαλογραβιέρα τριμμενη
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • ½ κιλό φρέσκα κρεμμύδια
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • ½ ματσάκι μάραθο ή άνηθο
  • 1 ποτήρι κρασιού κρασί
  • ½ κιλό γιαούρτι σακούλας
  • αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Ψιλοκόβουμε το αρνί που περίσσεψε, τα κρεμμύδια και το μάραθο ή τον άνηθο. Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρέας, για 3′ – 4′.

Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, μέχρι να γίνουν διάφανα. Έπειτα ρίχνουμε το μάραθο και το μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε με κρασί ή κονιάκ. Σιγοβράζουμε για 15΄, μέχρι να πιουν τελείως τα υγρά τους.

Αδειάζουμε την γέμιση σε ένα μπολ για να κρυώσει λίγο. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. λαδώνουμε ένα ταψί η πυρίμαχο σκεύος, στρώνουμε το ένα φύλλο και από πάνω ρίχνουμε την γέμιση. Σκεπάζουμε την πίτα με το δεύτερο φύλλο και τη χαράζουμε σε κομμάτια. Λαδώνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα στους 170°C, στη μεσαία σχάρα, μέχρι να ψηθεί καλά το φύλλο.

 

Μη ξεχνάτε, να κάνετε LIKE και στη σελίδα μας στο FACEBOOK, για να μη χάνετε κανένα άρθρο!!!