Η γιορτή της κόρης μου Χαριτίνης

0
Γράφει: Βαρβάρα

Η κόρη μου Χαριτίνη-Δέσποινα παρόλο που έχει δύο ονόματα τη γιορτάζουμε μ’ αυτό που τη φωνάζουμε,δηλαδή Χαριτίνη και γιορτάζει στις 5 Οκτωβρίου.
Φέτος ήταν η πρώτη χρονιά που θα γιόρταζε το όνομα της αφού τη βαπτίσαμε τον Απρίλιο. Εγώ φυσικά ξεκίνησα από πολύ νωρίς τις ετοιμασίες,ξέρετε εσείς οι μανούλες.. Καθαριότητα του σπιτιού,τι γλυκά θα φτιάξω, τι φαγητά κλπ..
Τη Παρασκευή 2 Οκτωβρίου λοιπόν έκανα γενική το σπίτι,άλλαξα κουρτίνες,γύρισα τα έπιπλα κλπ… Το Σάββατο 3 Οκτωβρίου το πρωί δούλευα, το μεσημέρι λοιπόν που τελείωσα πήγα σούπερ μάρκετ και άρχισαν όλες οι ετοιμασίες!
Το Σάββατο λοιπόν έφτιαξα cake pops και τη Κυριακή θα έκανα όλα τα υπόλοιπα.. Εγώ όμως όταν κάνω σχέδια ο θεός γελάει! Τη Κυριακή το πρωί ο σύζυγος ανεβάζει 40 πυρετό από τις αμυγδαλές καθώς είναι και ευαίσθητος. Δε θυμάται τι έγινε όλη τη Κυριακή καθώς ο πυρετός αργά το βράδυ ΄΄εφτασε 41,5 και εγώ με την αδερφή του να έχουμε κάνει το δωμάτιο νοσοκομείο (η αδερφή του είναι γιατρός). Δεν είχα άλλη επιλογή,έπρεπε να ακυρώσω τη γιορτή, όπως και έκανα.
Οι μέρες περνούσαν και ο Δημήτρης ήταν καλύτερα και απύρετος 3 ημέρες, οπότε έκανα τη γιορτή το Σάββατο 10 Οκτωβρίου.

 Και περάσαμε πολύ ωραία, η μικρή το ευχαριστήθηκε και έπαιξε με τη ψυχή της.
Τους καλεσμένους μας τους κεράσαμε cake pops, όχι φυσικά αυτά που είχα φτιάξει, έφτιαξα καινούρια τη παρασκευή!

Τη συνταγή την είχα βρει στο internet αλλά δε θυμάμαι να σας πω link γιατί την είχα αποθηκευμένη στο tablet το οποίο βλέπει τα ραδίκια ανάποδα.. χιχιχι αλλά θυμάμαι να σας την πω!

Υλικά:
400 γρ λευκό κέικ
250 γρ κουβερτούρα λιωμένη
200 γρ κουβερτούρα λιωμένη για επικάλυψη
Εκτέλεση:
Φτιάχνουμε ή αγοράζουμε έτοιμο λευκό κέικ,το κάνουμε ψίχουλα και το ανακατεύουμε με τα 250γρ λιωμένη κουβερτούρα,ανακατεύουμε καλά και πλάθουμε μικρά μπαλάκια. Λιώνουμε τα 200γρ κουβερτούρα και βουτάμε μέσα την άκρη από τα καλαμάκια που είναι για σουβλάκι και τα μπήγομαι προσεκτικά στα μπαλάκια του κέικ.Τ’ αφήνουμε να στεγνώσει η σοκολάτα και τα βουτάμε ένα-ένα στη λιωμένη κουβερτούρα και μόλις στεγνώσει λίγο η σοκολάτα σε τρούφα ή ό,τι άλλο θέλετε!

Επίσης έφτιαξα και μια υπέροχη πάστα ταψιού που τη συνταγή τη βρήκα ΕΔΏ
ήταν υπέροχη και άρεσε σ’ όλους! Σας τη προτείνω!

 Τέλος ο καλός μου θείος και αδερφός του μπαμπά μου έφερε για την ανιψιά του αυτή την υπέροχη τούρτα και το ντεκόρ δε θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο,  παρά πάπια γιατί ως γνωστόν η κόρη μου έχει έρωτα με τις πάπιες!

Ααα,είχαμε και φαγητό! έναν υπέροχο μπουφέ από τα χεράκια μου με παστίτσιο,πατατοσαλάτα, τυροπιτάκια,λουκανοπιτάκια,ρολό χοιρινό,χωριάτικη και τυριά..

Και κάπως έτσι πραγματοποιήθηκε η πρώτη γιορτή της μικρής Χαριτίνης μας!
Χρόνια σου πολλά κοριτσάκι μου, να χαίρεσαι το όνομα σου και να σε δούμε όπως εσύ επιθυμείς!!!
Σ’ αγαπάμε πολύ!!!