Παρουσίαση της νέας σειράς εκπαιδευτικών βιβλίων “Τα φυλλαράκια” στον ΙΑΝΟ

0
Οι Εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, ο ΙΑΝΟS και το ELNIPLEX σας προσκαλούν στην παρουσίαση της νέας σειράς εκπαιδευτικών βιβλίων “Τα φυλλαράκια της γλώσσας”, “Τα φυλλαράκια των μαθηματικών” και “Τα φυλλαράκια της τέχνης”
.




Για τα βιβλία θα μιλήσουν οι:

Δημήτρης Χασάπης – καθηγητής Μαθηματικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών

Σοφία Μαντουβάλου – συγγραφέας-εκπαιδευτικός τεχνολόγος

Μαρία Σαλαγιάννη – σχολική σύμβουλος

και οι

Κατερίνα Ανδρικοπούλου, Χρυσάνθη Δενδρή, Ανέζα Κολόμβου, Μαίρη Μπιρμπίλη, Απόστολος Πάππος, Φωτεινή Βαρδάκα και Δώρα Πουρή – συγγραφείς των βιβλίων-συντάκτες του ELNIPLEX

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου
Ιανός, Αλυσίδα Πολιτισμού,
Σταδίου 24, Αθήνα

Όλα τα Φυλλαράκια σε μια μεγάλη εκδήλωση με γνώση, εκπλήξεις και την Πίξελ, τη Φαρσί, την Πόζα Λίζα, την Τζόγια, τον Άνω Κάτω, το Σαρδάμ, τον Αμανέους, τον Τάτσι Μήτσι Κότσι και τον Φιρφιρή να είναι εκεί για να γνωρίσουν όλα τα παιδιά!

Δυο λόγια για τα βιβλία: “Τα Φυλλαράκια” είναι η νέα πρόταση των εκδόσεων Μεταίχμιο για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας.

Πρόκειται για 3 νέα βιβλία, Μαθηματικά, Γλώσσα και Τέχνη, 48 σελίδων το καθένα που αλλάζουν το τοπίο στα φύλλα εργασίας.

Μια παρέα παιδιών… Η Πίξελ, η Φαρσί, η Πόζα Λίζα, η Τζόγια, ο Άνω Κάτω, ο Σαρδάμ, ο Αμανέους και ο Τάτσι Μήτσι Κότσι, μαζί με τον πιστό φίλο σκύλο τους, τον Φιρφιρή, γεννήθηκαν από τη φαντασία μας και πήραν μορφή από τα πινέλα της εικονογράφου Ρένιας Μεταλληνού. Η ευρηματική αυτή παρέα καλεί κάθε παιδί να γίνει μέλος της και μέσα από μια συναρπαστική περιπέτεια να διασκεδάσει και να μάθει.

Οι καινοτομίες που εισάγουν Τα Φυλλαράκια

-Όλα τα φύλλα εργασίας συνδέονται μέσα από μια ΕΝΙΑΙΑ ιστορία που διατρέχει όλες τις σελίδες.

-Περιπέτεια! Η ενιαία αυτή ιστορία έχει όλα τα στοιχεία μιας αληθινής περιπέτειας. Έτσι το παιδί δεν κάνει άσχετα μεταξύ τους φύλλα που δεν έχουν κανένα νόημα, αλλά δραστηριότητες και ασκήσεις που έχουν απόλυτη σχέση και νόημα μεταξύ τους.

-Το παιδί-αναγνώστης καθίσταται μέλος της παρέας από την πρώτη κιόλας σελίδα. Εντάσσει τον εαυτό του στην ομάδα και συμμετέχει ενεργά, όντας φίλος των παιδιών.

-Η δομή των φύλλων εργασίας στα Φυλλαράκια σε πάρα πολλές περιπτώσεις δέχονται πολλές, διαφορετικές απαντήσεις. Επιβραβεύουν έτσι την κατανόηση, τη φαντασία, την κριτική ικανότητα και δεν υιοθετούν το παραδοσιακό μοντέλο του στιγματισμού της μίας και μόνης απάντησης. Γιατί το λάθος καραδοκεί σε αυτές τις περιπτώσεις και το παιδί αισθάνεται απογοήτευση.

-Η βίωση της απόλυτης ικανοποίησης στο τέλος καθώς και η αποκάλυψη του μυστηρίου θα φανεί στο πρόσωπο κάθε παιδιού όταν λύσει το μυστήριο και ως μέλος της ομάδας φτάσει στην τελική επιβράβευση.

-Χιούμορ, μυστήριο αγωνία, γρίφοι, προβλήματα και διαρκείς προκλήσεις, κινητοποιούν το παιδί που θα αντιμετωπίσει τη λύση τους ως αναπόσπαστο μέλος των βιβλίων.

-Η διαφορετική προσέγγιση στο στήσιμο και την εικονογράφηση που ξεφεύγουν από την παραδοσιακή αντίληψη.

-Η μελέτη κάθε λεπτομέρειας σε κάθε σελίδα που βοηθούν τον ενήλικα να γνωρίζει άμεσα για τη “μιλάει” ένα φύλλο.

-Τα παιδιά θα αναπτύξουν με εξαιρετικά διασκεδαστικό και πρωτότυπο τρόπο δεξιότητες γλώσσας, μαθηματικών και τέχνης (για αρχή) ενώ παράλληλα θα κάνουν ένα συναρπαστικό ταξίδι στον μαγευτικό κόσμο των αριθμών, των γραμμάτων και της τέχνης.

Παράλληλα, το ELNIPLEX, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Μεταίχμιο, θα τροφοδοτούν διαρκώς μέσω των ισοτόπων και των κοινωνικών τους δικτύων τα βιβλία με νέες περιπέτειες και στοιχεία, νέες διαδραστικές προκλήσεις δημιουργώντας μια πραγματική θάλασσα δημιουργικότητας. ΉΔΗ, στο ELNIPLEX έχει δημιουργηθεί ειδική υποενότητα στην κατηγορία ΒΙΒΛΊΟ με το όνομα Τα Φυλλαράκια όπου από τις αρχές κιόλας Σεπτεμβρίου θα αρχίσουν να αναρτώνται κάθε εβδομάδα δημιουργικές ιδέες, δραστηριότητες, κατασκευές και καθετί που μπορεί να συνοδεύσει την ενασχόληση του παιδιού με τα Φυλλαράκια του. Στην ενότητα αυτή υποσχόμαστε πολλές πραγματικές εκπλήξεις.