6 σπιτικά σνακ για το σχολείο

0

Δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε νόστιμα, πρωτότυπα και λίγο-πολύ εύκολα σπιτικά σνακ για το σχολείο, που δεν θα χορταίνουν να τρώνε! Το σνακ στο σχολείο είναι ένα άγχος. Όλοι αναζητούν εύκολες, γρήγορες και κυρίως, νόστιμες συνταγές για να εφοδιάζουν τα βλαστάρια τους.

Το mamasstories.gr συγκέντρωσε 6 εύκολα και γρήγορα σνακ για το σχολείο ικανοποιώντας τις επιθυμίες των παιδιών  και εξασφαλίζοντας πως ό,τι τρώνε είναι θρεπτικό.  Φτιάξτε σνακ βάσει των  προτιμήσεων του παιδιού σας και δώστε προσοχή στην εμφάνιση και σίγουρα θα τα προτιμήσει

1) Πίτες αραβικές με τυρί, ζαμπόν, μαρούλι

Παίρνουμε πίτες αραβικές, τις αλείφουμε με λίγο βούτυρο ή κέτσαπ, βάζουμε τυρί, ζαμπόν ή φιλέτο κοτόπουλο ψητό, μαρούλι, τυλίγουμε και κόβουμε ή σε ρολακια ή στην μέση.

2) Αλμυρά Μάφινς με φέτα και πιπεριές

Υλικά:

250 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
1 πιπεριά πράσινη μεγάλη ψιλοκομμένη
1 κ.γλ. αλάτι (κοφτή)
2 – 3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
200 ml γαλα
125 γραμ. βούτυρο λιωμένο
2 κ.γ. μπεικιν πάουντερ
1 αυγό
250 γραμ. φέτα σε τρίμματα
100 gr κίτρινο τυρί τριμμένο
πιπέρι

Διαβάστε επίσης: Ρολάκια κανέλας με γλάσο βανίλιας

Διαδικασία:

Σ’ ενα τηγάνι με λίγο λάδι τσιγαρίζουμε τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν λίγο…
Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι. Προσθέτουμε το μπεικιν, το αλάτι και το μαϊντανό. Σε άλλο μπολ βάζουμε το γάλα , το βούτυρο και το αυγό και τα χτυπάμε με σύρμα ή πιρούνι, να ενωθούν.

Κάνουμε λακκούβα στο μπολ με τα στερεά υλικά, προσθέτουμε τα υγρά υλικά. Απαλά, με μια μαριζ αναμιγνύουμε. Ρίχνουμε τα τυριά και τις πιπεριές.Δεν δουλεύουμε πολύ το μείγμα. Ανακατεύουμε ίσα να ενωθούν τα υλικά.

Βουτυρώνουμε τις θήκες των cupcakes και γεμίζουμε τα 3/4 μ’ ενα κουτάλι.

Ψήνουμε για 20 – 25 λεπτά, στους 170° , στον αέρα

3) Ρολάκια πίτσας

Διαδικασία

Παίρνουμε 2 φύλλα σφολιάτας, απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια κέτσαπ ή σάλτσα ντομάτας, Ρίχνουμε ρεγκάτο τριμμένο, προσθέτουμε ό,τι αλλαντικό μας αρέσει,φιλέτο κοτόπουλου ψητό και πάριζα, και τέλος προσθέτουμε πράσινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια. Υυλίγουμε σε ρολό και κόβουμε ρολΆκια πάχους 2 εκ. , Τα τοποθετούμε σ’ ενα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170°C για 10-15 λεπτά.

4) Cookies με βρώμη και σταγόνες σοκολάτας

Υλικά

150 γρ. ελαιόλαδο
100 γρ. ζάχαρη μαύρη
50 γρ. χυμό πορτοκαλιού
200 γρ. αλεύρι
100 γρ. νιφάδες βρώμης
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
80 γρ. καρύδι ψιλοκομμένο
80 γρ. σταγόνες σοκολάτας

Διαδικασία

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το λάδι, το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπεικιν και τη βρώμη και τέλος τη σοκολάτα και το καρύδι. Κατεβάζουμε τον κάδο από το μίξερ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με μια μαριζ. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160C. Παίρνουμε με το σκουπ του παγωτού λίγο από το ζυμάρι και το πλάθουμε δίνοντάς του, το σχήμα που έχουν τα cookies. Τα βάζουμε ένα-ένα στο ταψί, αφήνοντας λίγη απόσταση μεταξύ τους. Ψήνουμε για 15 περίπου λεπτά.
Η δοσολογία βγάζει 15 κομμάτια.

5) Τυροκούλουρα

Υλικά

700-800 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 ml ηλιέλαιο
400 ml γάλα φρέσκο χλιαρό
1 σφηνάκι νερό
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
2 φακ. Ξηρή μαγιά
600-700 γρ. Φέτα
Βιταμ
Σουσάμι
1 κροκο Αυγού και 1 κ.σ. νερό για το τελος

Διαδικασία

Ρίχνουμε σε μια λεκανίτσα το ηλιέλαιο, το νερό, το γάλα, την μαγιά, το μισό αλεύρι, την ζάχαρη και ανακατεύουμε… Μετά προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και το αλάτι. Ζυμώνουμε ελαφρά ( Η ζύμη μας θα είναι αρκετά μαλακή ), την σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε 30 λεπτά να ξεκουραστεί…. παίρνουμε την ζύμη μας την χωρίζουμε σε μπαλάκια ( προσπαθούμε να είναι ίδια) και τοποθετούμε πάνω τους λίγο βιτάμ με τα δάχτυλα μας και ανοίγουμε με τα χέρια μας το φύλλο απλώνοντας παράλληλα το βούτυρο σε όλη την επιφάνεια.Πασπαλίζουμε με φέτα και διπλώνουμε, ενώνουμε τις άκρες σχηματίζοντας ένα κουλούρι. χτυπάμε τον κρόκο με το νερό, αλείφουμε τα κουλούρια μας και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου μισή ώρα…
Βγαίνουν περίπου 12 κουλούρια.

6) Μαλακά cookies με μαύρη ζάχαρη

Υλικά

  • 3 κούπες αλεύρι γ.ο.χ.  
  • 1/2 κούπα ζαχαρη κρυσταλλική  
  • 1,5 κούπα ζάχαρη καστανή σκούρα μαλακή 
  •  1 κ.γ. κοφτή αλάτι  
  • 1/2 κούπα γάλα αμυγδάλου 
  •  1 κουπα ηλιέλαιο 
  •  3 βανιλιες  
  • 1 κ.γ. μπεικιν παουντερ  
  • 1 σακ. Νιφάδες κουβερτούρας

Διαδικασία

Βάζουμε την ζάχαρη ( και τις 2 ) σ ‘ένα μπολ μαζί με το λάδι και το αλάτι και τα ανακατεύουμε μ’έναν αυγοδάρτη , ρίχνουμε το γάλα, τις βανίλιες και σιγά σιγά το αλεύρι με το μπέικιν. Στο τέλος ρίχνουμε τις νιφάδες σοκολάτας και ανακατεύουμε απαλά με μια μαριζ για να πάνε παντού.Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για μισή ώρα. Μετά παίρνουμε μ’ ένα σκουπ παγωτού μια ποσότητα από το ζυμαράκι μας και σχηματίζουμε μπαλάκια. Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και φροντίζουμε να αφήσουμε κενό μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 12 – 13 λεπτά .

Μη ξεχνάτε, να κάνετε LIKE και στη σελίδα μας στο FACEBOOK, για να μη χάνετε κανένα άρθρο!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.