Χαλβάς σιμιγδαλένιος

0
ΥΛΙΚΆ
  • 1 φλ. λάδι
  • 2 φλ. σιμιγδάλι
  • 3 φλ. ζάχαρη
  • 4 φλ. νερό
  • Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 4-5 γαρύφαλλα
 
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Βάλτε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό, τη κανέλα και το γαρύφαλλο και αφήστε τα να βράσουν για πέντε λεπτά.
  Σε άλλη κατσαρόλα βάλτε το λάδι να ζεσταθεί καλά και προσθέστε το σιμιγδάλι. Ανακατέψτε καλά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ξανθίσει το σιμιγδάλι. Μόλις είναι έτοιμο το σιμιγδάλι, ρίξτε μέσα στην κατσαρόλα το σιρόπι
  Ανακατέψτε συνεχώς μέχρι το μείγμα να ξεκολλάει εντελώς από την κατσαρόλα.
Μπορείτε να βάλετε το χαλβά σε φόρμα μέχρι να κρυώσει για να του δώσετε σχήμα.
 Εάν θέλετε μπορείτε ακόμα να προσθέσετε σταφίδες ή καρύδια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.