Εύκολη Βασιλόπιτα Κέικ

0

Η Βασιλόπιτα ως έθιμο ήρθε στην Ελλάδα από την Καισαρεία, όταν ο Μέγας Βασίλειος προσπαθώντας να σώσει τη φτωχή πόλη, η οποία αντιμετώπιζε μια σοβαρή απειλή, συγκέντρωσε από τους κατοίκους ό,τι τιμαλφή είχαν, προκειμένου να μην πέσουν στα χέρια του εχθρού. Τελικά η πόλη σώθηκε και ο Μέγας Βασίλειος θέλησε να επιστρέψει τα τιμαλφή στους δικαιούχους, όμως μη γνωρίζοντας σε ποιόν ανήκει τι, σκέφτηκε να ζυμώσει γλυκά ψωμιά για να τους τα μοιράσει.

Η Βασιλόπιτα είναι η βασίλισσα της Πρωτοχρονιάς και έχει τη τιμητική της. Μερικοί τη προτιμούν κέικ ενώ κάποιοι άλλοι τσουρέκι. Πάντως και στις δύο εκδοχές πρωταγωνιστεί σε όλα τα σπίτια!

Σας έχω μια υπέροχη συνταγή για Εύκολη Βασιλόπιτα Κέικ.

Υλικά:

  • 500 γρ. Φαριναπ
  • 150 γρ. Βιταμ
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 1 κ.σ. εσάνς βανίλιας
  • 1 κούπα γάλα
  • 1 κούπα χυμό πορτοκάλι
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 σακ. Βερίκοκα αποξηραμένα κομμένα
  • 200 γρ. καρύδια περασμένα στο multi

Εκτέλεση:

Χτυπάμε στο μίξερ την ζάχαρη με το βιταμ μέχρι ν’αφρατεψουν. Χαμηλωνουμε ταχύτητα προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, τη βανίλια, το αλάτι, το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα. Ρίχνουμε εναλλάξ το γάλα με το αλεύρι,τελειώνουμε με τα καρύδια και τα βερίκοκα… Βουτυρωνουμε ένα τσέρκι 28αρη,ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° για 1 ώρα περίπου στον αέρα…

Για την διακόσμηση…
Ζαχαροπαστα ή άχνη ζάχαρη