Γνωρίστε τη Μ.Λιόντου απο το www.mommyjammi.gr

14

 

Είμαι η Λιόντου Μαρία, γεννημένη στην Αθήνα 16 Ιουνίου 1981. Πτυχιούχος Παντείου Πανεπιστημίου τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης. Παντρεμένη από το 2009 και έχω μία υπέροχη κορούλα. Μαμά με πολλές ιδέες, δημιουργική φαντασία, ανάγκη έκφρασης, μεράκι και απεριόριστη αγάπη για τη ζωή και τους μικρούς μας ήρωες!
Λατρεύω τον καφέ με κουβεντούλα με τις καλές μου φίλες και τις υπέροχες αμπελοφιλοσοφίες μας! Σπούδασα και εργάστηκα για χρόνια στον τομέα του financial analysis αλλά η αγάπη μου για το γράψιμο και το crafting, τα τελευταία χρόνια, με τράβηξαν προς το μέρος τους. Μέσα από το blog μου www.mommyjammi.gr εκφράζω με αγάπη τις ιδέες μου, κάνω προτάσεις για δημιουργική απασχόληση των παιδιών, εστιάζω έντονα σε θέματα αυτοβελτίωσης και life coaching αφού και η ίδια μελέτησα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα τελευταία χρόνια και μοιράζομαι μαζί σας τις εμπειρίες μου! Καλές και κακές γιατί όλα είναι ανθρώπινα και όλα είναι μέσα στη ζωή! Η ζωή θέλει καφέ και κουβεντούλα, είναι το μότο μου! Όλα θα πάνε καλά αν το πιστεύουμε και όλα γίνονται πιο εύκολα με καλή παρέα!

 1) Πόσο έχει αλλάξει η καθημερινότητα σου από όταν έγινες μανούλα;

 
Η καθημερινότητά μου καθώς και η ζωή μου ολόκληρη άλλαξαν από όταν έγινα μανούλα! Πιο σωστά θα έλεγα άλλαξε το σύμπαν γύρω μου. Είναι γεγονός πως βρέθηκα μπροστά σε μία έκπληξη… Βλέπεις είχα στο νου όλες αυτές τις επιτυχημένες διαφημίσεις με τις χαρούμενες, όμορφες και ξεκούραστες μαμάδες, με τα ήσυχα μωράκια που μόνο κοιμούνται και γελάνε και έπεσα στα βαθιά… Κατάλαβα πως η πραγματικότητα είναι κάπως αλλιώς! Ξενύχτι, κούραση, άγχος, νέοι ρυθμοί, νέα καθημερινότητα! Όλα αυτά για τον πρώτο τουλάχιστον χρόνο με ζόρισαν αρκετά. Αντιμετωπίζαμε και σημαντικό πρόβλημα γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης και όλα ήταν πιο δύσκολα από το αναμενόμενο… Επέστρεψα στο εργασιακό μου περιβάλλον πριν καν μπορέσω να συνέλθω, όταν η μικρούλα μου ήταν 2,5 μηνών. Ακολούθησαν εξαντλητικά ωράρια και απαιτητική εργασία όπου εγώ η ίδια βρισκόμουν διαρκώς σε μία εσωτερική πάλη. Έλειπα από το σπίτι και το μωρό μου πάνω από 10 ώρες την ημέρα και μετά από 1,5 χρόνο αδιάκοπης πάλης αποφάσισα να τα παρατήσω όλα και να καθίσω σπίτι με το παιδί μου. Οι ισορροπίες με αρκετό αγώνα κερδήθηκαν και η παλινδρόμηση αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά στο 3ο έτος της μικρής μου… Σήμερα είμαι εδώ και είμαι καλά με την 5χρονη πλέον Κωνσταντίνα μου!
 
 

2) Με τι ασχολείσαι επαγγελματικά και πόσο δύσκολο είναι να είσαι μαμά και εργαζόμενη;

 
Τώρα εργάζομαι στην οικογενειακή μας επιχείρηση που είναι ένα κατάστημα υποδημάτων στον Πειραιά! Θέλεις να ρίξεις μια ματιά; www.kokorikoshoes.gr Αγαπώ αυτή την επιχείρηση γιατί μέσα από αυτήν εκφράζομαι αλλά κυρίως μπορώ να είμαι μαζί με την οικογένειά μου. Τα ωράρια μας είναι δύσκολα όμως με αγάπη και θέληση όλα γίνονται! Το να είσαι εργαζόμενη μητέρα θεωρώ πως είναι άθλος. Άθλος γιατί οι ώρες που λείπεις από το σπίτι είναι και οι πιο παραγωγικές της ημέρας. Όλα όμως γίνονται και τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο! 

 

 

3) Με τι σου αρέσει να ασχολείσαι στον ελεύθερο σου χρόνο;

 
Στον ελεύθερο χρόνο μου, αγαπημένες μου ασχολίες είναι τι διάβασμα βιβλίων, το γράψιμο στο blog μου www.mommyjammi.gr ή να φτιάχνω διάφορες κατασκευές! Επίσης στα αγαπημένα μου ενδιαφέροντα τον τελευταίο καιρό έρχεται να προστεθεί και η φωτογραφία. Λατρεύω να φωτογραφίζω τα πάντα, να πειραματίζομαι και να διαβάζω! Ω ναι διαβάζω αρκετά και ξέρω πως είμαι ακόμα στην αρχή, έχω να μάθω πολλά ακόμα σχετικά με το πως να βγάζεις «καλές φωτογραφίες»! Εννοείται πως ο ελεύθερος μου χρόνος τις περισσότερες φορές γεμίζει με παιχνίδι με την κόρη μου και τελικά τα ενδιαφέροντα μου μάλλον μεταφέρονται στις νυχτερινές ώρες όταν κοιμάται το μικρό μου αγγελούδι! Πολλές φορές μάλιστα αντιλαμβάνομαι ότι μου λείπει ύπνος…αρκετός ύπνος…

 

 

4) Σου αρέσει να κάνεις όνειρα για το μέλλον;

 
Υπάρχει άνθρωπος που δεν του αρέσει να κάνει όνειρα για το μέλλον; Φυσικά και μου αρέσει να κάνω όνειρα αλλά εγώ τα μεταφράζω σε στόχους. Μου αρέσει να θέτω στόχους, άλλοτε βραχυπρόθεσμους και άλλοτε μακροπρόθεσμους. Αυτό μου δίνει κίνητρο στο να δημιουργώ, να προσπαθώ να γίνομαι καλύτερη και κυρίως… να προσπαθώ να βελτιώσω την ποιότητα ζωής της οικογένειάς μου! Προσέχω οι στόχοι να είναι εφικτοί αλλά και πάλι, έχω δουλέψει αρκετά μέσα μου, τις πιθανότητες αποτυχίας. Παλιότερα δεν είναι ήταν κάτι εύκολα αποδεκτό από εμένα, τώρα πλέον σέβομαι τον εαυτό μου, τον αγαπώ και του δικαιολογώ και τις αποτυχίες του. Άλλωστε όλα μέσα στη ζωή είναι και τελικά όπως λένε…κάθε εμπόδιο για καλό! 

 

 

5) Περιέγραψε τον εαυτό σου με 3 λέξεις.

 
κυκλοθυμική – τέρας του ελέγχου – εξαιρετικά δοτική 
Έχω περίεργη ιδιοσυγκρασία και για αυτό το λόγο έχω λίγους αλλά εξαιρετικά καλούς φίλους. Δεν είμαι από τους πιο εύκολους ανθρώπους αλλά και από την άλλη αυτή είμαι… Με τα καλά και τα άσχημα, κάτι σαν νόμισμα, με τις δύο του πλευρές!