Κέικ ζουμερό με γάλα σοκολάτας ..Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη και όσοι έχετε το βιβλίο του «piece of cake» θα τη βρείτε εκεί. Η φωτογραφία στο βιβλίο του Άκη έδειχνε πως πρόκειται για ένα πολύ ζουμερό και πολύ σοκολατένιο κέικ που θα μπορούσε να καταναλωθεί και σαν επιδόρπιο. Σκέφτηκα να δοκιμάσω τη συνταγή.
Είναι, πράγματι, ένα ιδιαίτερο και ζουμερό κέικ με έντονη τη γεύση του γάλατος… Μια φίλη μου το έφτιαξε και σε 24 εκ και έγινε μου είπε μια χαρά. Εμένα που το έφτιαξα σε 20εκ ταψάκι , όπως έγραφε η συνταγή του Άκη στο βιβλίο του, χρειάστηκε λίγη περισσότερη ώρα ψήσιμο. Την άλλη μέρα είναι πολύ καλύτερο που θα το βγάλετε από το ψυγείο… Είναι ότι πρέπει για το καλοκαίρι!!!

Δείτε επίσης: Εύκολα σπιτικά ατομικά πιτσάκια

Υλικά
550 γρ γάλα πλήρες
200γρ κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
1 κουτί (395γρ) ζαχαρούχο γάλα
200 γρ. κουβερτούρα με 55% κακάο, ψιλοκομμένη
200 γρ. βούτυρο ανάλατο, μαλακωμένο και λίγο για τη φόρμα
180 γρ. ζάχαρη καστανή
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
5 αυγά
225 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
25 γρ. σκόνη κακάο κοσκινισμένο
Τρίμματα σοκολάτας για το σερβίρισμα

Κέικ ζουμερό

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160οC στον αέρα
Τοποθετούμε μία λαδόκολλα σε μία λαδωμένη απλή στρογγυλή φόρμα για κέικ διαμέτρου 20 εκ.
Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
Βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το ζαχαρούχο γάλα σε μία κατσαρόλα μετρίου μεγέθους σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να αναμειχθούν (προσέχουμε να μην πιάσει το γάλα στον πάτο).
Φέρνουμε σε θερμοκρασία βρασμού και αφαιρούμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα μέχρι να λιώσει και να γίνει λεία. Αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσει.
Τοποθετούμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας σε ένα μίξερ και χτυπάμε με το φτερό για 8-10 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει κρεμώδες και να αφρατέψουν.
Χαμηλώνουμε ταχύτητα και προσθέτουμε τα αυγά, ένα ένα τη φορά χτυπώντας καλά πριν ρίξουμε το επόμενο και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο και ρίχνουμε το μείγμα του αλευριού στον κάδο του μίξερ. Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αναμειχθούν καλά.
Ρίχνουμε το μείγμα μας μέσα στη φόρμα και ψήνουμε για 1 ώρα . Με ένα μαχαίρι κάνουμε μικρές τρύπες στο κέικ και σταδιακά ρίχνουμε το μείγμα με το γάλα από πάνω έως ότου απορροφηθεί.
Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον για να κρυώσει εντελώς.
Σερβίρουμε παγωμένο το κέικ μας με τρίμματα σοκολάτας.

Μερίδες: 8-10
Χρόνος εκτέλεσης : 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος : 1 ώρα
Σκεύος: 20 εκ ταψί

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…
Μαρία Πατσιά

Δείτε περισσότερες συνταγές της Μαρίας και φυσικά ακολουθήστε τη στο facebook

www.misstasty.gr

Facebook page: Miss tasty

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.