Κρέμα με κρόκο αβγού

2

Υλικά:
2/3 της κούπας (160ml) γάλα
μια πρέζα αλεσμένη κανέλα
2 κουταλάκια άσπρη ζάχαρη (προαιρετικά)
1 κουταλάκι κορν φλάουερ

Εκτέλεση:
Βάλτε το γάλα και τη κανέλα σ’ ένα μικρό κατσαρολάκι και αφήστε τα να πάρουν μια βράση. Χτυπήστε το κρόκο, τη ζάχαρη (αν βάλετε) και το κορν φλάουερ μέχρι να ανακατευτούν. Ρίξτε το μείγμα του γάλακτος στο μείγμα του κρόκου ανακατεύοντας συνέχεια. Έπειτα ρίξτε το καινούριο μείγμα στο κατσαρολάκι και αφήστε το να βράσει μέχρι να πήξει. Έπειτα αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου αφού έχετε καλύψει το σκεύος με διαφάνεια.

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.