Μενού Εβδομάδας

0

Το Μενού Εβδομάδας που ετοιμάζουμε κάθε εβδομάδα θα σας βοηθήσει τι να μαγειρέψετε καθημερινά και θα σας βγάλει από τη δύσκολη θέση. Τι να μαγειρέψω αύριο; Αν λοιπόν είσαι μαμά, εργαζόμενη μαμά, νοικοκυρά ή γιαγιά το Μενού Εβδομάδας θα σε διευκολύνει καθώς θα βρείς και αναλυτικά τις συνταγές, όχι μόνο τις ιδέες!

Πάρε λοιπόν χαρτί και μολύβι για να ετοιμάσεις τη λίστα από τα ψώνια που θα χρειαστείς!

ΔΕΥΤΕΡΑ -Σουπιές με σπανάκι

 

Υλικά

  • Σουπιές 1 κιλό
  • Σπανάκι 1/2 κιλό
  • Φρέσκα κρεμμυδάκια 1 ματσάκι ψιλοκομμένο
  • Άνιθο 1/2 ματσάκι
  • Ντομάτες 4 ψιλοκομμένες
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι – πιπέρι
  • Νερό 2 ποτήρια

Οδηγίες

Καθαρίζουμε τις σουπιές καλά,αδειάζουμε το εσωτερικό και ξεπλένουμε καλά το μελάνι. Βάζουμε στην κατσαρόλα 1 μεγάλο φλυτζάνι ελαιόλαδο , κόβουμε τις σουπιές σε κομμάτια και τις σοτάρουμε στο λάδι . Ρίχνουμε το κρεμμυδάκι , τον άνιθο , αλάτι-πιπέρι , τις ντομάτες και 2 ποτήρια νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 45 λεπτά. Πλένουμε καλά το σπανάκι , το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και μόλις δούμε ότι οι σουπιές έχουν βράσει καλά και έχουν πιεί το ζουμί τους προσθέτουμε το σπανάκι και το αφήνουμε να ψηθεί για περίπου 15 λεπτά.

ΤΡΙΤΗ – Κοτόπουλο με λαχανικά

Υλικά

  • Κοτόπουλο 4 μπούτια
  • Καρότα 2 κομμένα ροδέλες
  • Πράσα 2 κομμένα ροδέλες
  • Κρεμμύδι ξερό 1 μεγάλο κομμένο στα 4
  • Σκόρδο 2 σκελίδες ψιλοκομμένο
  • Σελινόριζα 1 κομμένη σε κύβους
  • Λευκό κρασί 1/2 ποτήρι
  • Ελαιόλαδο 4 κουταλιές σούπας
  • Αλάτι -ρίγανη – λεμονοπίπερο
  • Ελιές μαύρες 10 χωρίς κουκούτσια
  • Κύβο κότας 1 τεμ λιωμένο
  • Νερό 1 ποτήρι

Οδηγίες

Καθαρίζουμε, πλένουμε όλα τα λαχανικά μας, τα κόβουμε όλα στο ίδιο μέγεθος και τα αλατίζουμε. Σε ένα τηγάνι βάζουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά μας μαζί με τις ελιές για 10 λεπτά ίσα να μαραθούν. Μόλις μαραθούν σβήνουμε με το κρασί. Καψαλίζουμε και πλένουμε τα μπούτια κοτόπουλο, λιώνουμε τον κύβο με λίγο ελαιόλαδο και αλείφουμε καλά το κοτόπουλο. Σε ένα ταψάκι βάζουμε τα σοταρισμένα λαχανικά μας, από πάνω τα μπούτια κοτόπουλο ,προσθέτουμε αλάτι, ρίγανη, λεμονοπίπερο, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 70 λεπτά περίπου (αν χρειαστεί κατά την διάρκεια του ψησίματος προσθέτουμε επιπλέον νερό). Όταν μαλακώσουν τα λαχανικά μας και ψηθεί το κοτόπουλο σερβίρουμε ζεστό και το απολαμβάνουμε.

ΤΕΤΑΡΤΗ- Ρεβύθια με λουκάνικο

Υλικά

  • Ρεβύθια 5οο γρ
  • Λουκάνικα 300 γρ
  • Ντομάτες 3 τεμ
  • Πιπεριές Φλωρίνης 2 τεμ ψιλοκομμένες
  • Δενδρολίβανο 1 κουταλάκι του γλυκού
  • Σκόρδο 3 σκελίδες ψιλοκομμένες
  • Χυμός λεμονιού 1 λεμόνι
  • ΜαΪντανό 2 κουταλιές της σούπας
  • Αλάτι -πιπέρι
  • Νερό για το βράσιμο

Οδηγίες

Βάζουμε από το βράδυ τα ρεβύθια σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό να τα σκεπάζει για να μουλιάσουν . Την άλλη μέρα τα βράζουμε να πάρουν μια βράση και ρίχνουμε το πρώτο νερό.Γεμίζουμε την κατσαρόλα με νέο νερό και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Ψήνουμε τα λουκάνικα σε μέτρια φωτιά σε ένα τηγάνι μέχρι να βγάλουν το λίπος τους. Προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες,τις πιπεριές , το σκόρδο ψιλοκομμένο ,το δενδρολίβανο, τα βρασμένα ρεβύθια, αλάτι, πιπέρι και τα σιγοβράζουμε για 15 περίπου λεπτά. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και σερβίρουμε σε ατομικά πήλινα μπολ ενώ στο τέλος πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.

Μη ξεχνάτε, Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας στο facebook, για να είστε πάντα ενημερωμένοι!!!

ΠΕΜΠΤΗ- Σούπα λαχανικών

Υλικά

  • Κρεμμύδι 1 ψιλοκομμένο
  • Ελαιόλαδο 3 κουταλιές σούπας
  • Σκόρδο 2 σκελίδες ψιλοκομμένο
  • Καρότα 2 ψιλοκομμένα
  • Φασολάκια 100 γρ κομμένα
  • Πιπεριά κόκκινη 1 ψιλοκομμένη
  • Πατάτα 1 (τριμμένη στον τρίφτη)
  • Μακαρόνια βίδες 50 γρ
  • Αρακάς 100 γρ
  • Corn flour 1 κουταλιά σούπας κοφτή
  • Νερό
  • Αλάτι – πιπέρι

Οδηγίες

Στην κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά. Στην συνέχεια βάζουμε τα καρότα ,τα φασολάκια , την πατάτα, το corn flour και ανακατεύουμε. ΒΆζουμε και το νεράκι ζεστό, το αλάτι και το πιπέρι και το αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά .Προσθέτουμε τον αρακά , το μακαρονάκι και αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά ακόμα (αν θέλει νερό παραπάνω, προσθέτουμε).

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ- Κολοκυθάκια γιαχνί

Υλικά

  • Κολοκυθάκια 1 κιλό
  • Κρεμμύδι ξερό 1 μεγάλο
  • Σκόρδο 2 σκελίδες
  • Ντομάτες 2
  • Ελαιόλαδο 1 φλυτζάνι του τσαγιού
  • Μαϊντανός 1 ματσάκι
  • Άνιθος 1 ματσάκι
  • Αλάτι -πιπέρι
  • Νερό

Οδηγίες

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε ροδέλες, στη συνέχεια ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα .Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και το αφήνουμε να κάψει, στη συνέχεια προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και τα υπόλοιπα υλικά και προσθέτουμε λίγο νερό για να βράσουν. Όταν μαλακώσουν είναι έτοιμα.

ΣΑΒΒΑΤΟ- Μακαρονοσαλάτα Μεσογειακή

Υλικά

  • Μακαρόνια φαρφάλες 300 γρ βρασμένα
  • Τυρί φέτα 150 γρ σε κύβους
  • Κασσέρι 150 γρ σε κύβους
  • Ελιές Καλαμών 7 τεμ
  • Ελιές πράσινες 7 τεμ
  • Ντομάτα λιαστή 3 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένη
  • Μαϊιντανός 3 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος
  • Μπούκοβο λίγο
  • Ρίγανη λίγο
  • Αλάτι – πιπέρι λίγο
  • Ελαιόλαδο 3 κουταλιές σούπας
Για το ντρέσινγκ
  • Βαλσάμικο 3 κουταλιές σούπας
  • Ελαιόλαδο 1/2 φλυτζάνι τσαγιού
  • Σκόρδο 1 σκελίδα ψιλοκομμένη
  • Αλάτι

Οδηγίες

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό και λίγο αλάτι , μόλις αρχίσει να βράζει βάζουμε τις φαρφάλες , τις βράζουμε για 8 λεπτά ανακατεύοντας ενδιάμεσα να μην κολλήσουν και μόλις βράσουν τις σουρώνουμε να στραγγίξουν. Στην κατσαρόλα που τις βράσαμε βάζουμε τις 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, προσθέτουμε τις φαρφάλες, τις αλατίζουμε ελαφρώς, ανακατεύουμε να πάρουν γεύση από το ελαιόλαδο και τις βάζουμε σε γυάλινη σαλατιέρα.Προσθέτουμε μέσα την φέτα σε κύβους, το κασσέρι σε κύβους ,τις ελιές, την λιαστή ντομάτα σε κομματάκια,τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, ανακατεύουμε όλα τα υλικά με το χέρι μας απαλά και ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ. Βάζουμε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο,το βαλσάμικο, το σκόρδο, λίγο αλάτι και τα χτυπάμε καλά να αφρατέψει το μείγμα μας. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ την σαλάτα μας, ανακατεύουμε και τέλος πασπαλίζουμε με μπούκοβο και είναι έτοιμη να την απολαύσουμε.

ΚΥΡΙΑΚΗ- Νουά κατσαρόλας

Υλικά

  • Κρέας νουά 3 κιλά δεμένο με κλωστή
  • Χυμός πορτοκάλι 1/2 κούπα
  • Χυμός λεμονιού 1/4 κούπας
  • Κονιάκ 1/4 κούπας
  • Βούτυρο λίγο για το τσιγγάρισμα
  • Μανιτάρια 1 κουτί προαιρετικά
  • Κρασί λευκό 1/2 ποτήρι
  • Αλάτι – πιπέρι
  • Κορν φλαουρ 2 κουταλιές της σούπας γεμάτες
  • Νερό
  • Σκόρδο 2 σκελίδες μέσα στο κρέας

Οδηγίες

Βάζουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο, τσιγαρίζουμε το κρέας γύρω γύρω να κάνει μια σκουρόχρωμη κρούστα. Στη συνέχεια βάζουμε το κονιάκ, το πορτοκάλι, το λεμόνι, αλάτι, πιπέρι, νερό και αφήνουμε να σιγοψηθεί. Όταν είναι έτοιμο, βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα και στο ζουμί που έχει μείνει, ρίχνουμε το κρασί και το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε καλά για να διαλυθεί και αν θέλουμε προσθέτουμε μανιτάρια και τα αφήνουμε για 10 λεπτά να βράσουν. Κόβουμε το κρέας σε φέτες, το βάζουμε σε πιατέλα και το περιχύνουμε με τη σάλτσα που φτιάξαμε. Συνοδεύεται με ρύζι ή πατάτες τηγανητές.

Μη ξεχνάτε, να κάνετε LIKE και στη σελίδα μας στο FACEBOOK, για να μη χάνετε κανένα άρθρο!!!


ΣΥΝΤΑΓΕΣ: Chefoulis