Πασχαλινά κουλουράκια

0

Το Πάσχα πλησιάζει και για να μπούμε στο πνεύμα των ημερών πρέπει να φτιάξουμε τα καθιερωμένα Πασχαλινά κουλουράκια! Γι’αυτό και εγώ σας έχω μια υπέροχη συνταγή για να μυρίσει στο σπίτι σας Πάσχα!

Μη  ξεχνάτε, Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας στο facebook, για να είστε πάντα ενημερωμένοι!!!

ΥΛΙΚΑ:

250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματιού
1 ½ κούπα ζάχαρη
25 γρ. μαγειρική αμμωνία σε σκόνη
½ κούπα χλιαρό γάλα
4 μεσαία αυγά
2 βανίλιες σε σκόνη (ή 1 ½ κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας)
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κρόκους αυγού και 1 κ.σ. νερό για το άλλειμα

ΟΔΗΓΊΕΣ:

Προσθέτουμε  στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη και το βούτυρο (σε κομματάκια) και χτυπαμε καλά για 10-15 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο. Προσέχουμε  το βούτυρο να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.Εν τω μεταξύ ζεστάινουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι ώστε να είναι χλιαρό
Προσθετουμε την αμμωνία μέσα στο γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί τελείως. Κρατάμε  το μίγμα στην άκρη.Αφού έχει αφρατέψει το βούτυρο, αρχίζουμε να προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα, ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ. Αφήνουμε κάθε αυγό να απορροφηθεί από το μίγμα πριν προσθέσουμε το επόμενο. Στη συνέχεια ριχνουμε τη βανίλια, το ξύσμα από τα πορτοκάλια και το μίγμα του γάλακτος-αμμωνίας. Χτυπαμε με το μίξερ μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε το αλέυρι λίγο λίγο, ενώ χτυπάνε με το μίξερ, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και σχηματιστεί μια ζύμη μαλακή που να μην κολλάει πολύ. Τυλίγουμε τη ζύμη για τα κουλουράκια με μεμβράνη και τα αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά. Τοποθετουμε τη ζύμη για τα κουλουράκια σε μια καθαρή επιφάνεια. Παίρνουμε  λίγη από τη ζύμη και σχηματίζουμε μια λωρίδα με τα χέρια μας. Φτιάχνουμε  το κάθε κουλουράκι στο σχήμα που θέλουμε. Στρώνουμε  ένα μεγάλο ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τοποθετουμε  πάνω τα κουλουράκια, αφήνωντας απόσταση μεταξύ τους, γιατί θα φουσκώσουν όταν ψήνονται. Σε ένα μικρό μπολάκι βάζουμε τους κρόκους και μια κουταλιά νερό και ανακατέουμε με ένα πιρούνι. Με ένα πινελάκι περνάμε ελαφριά πάνω από τα κουλουράκια για να γλασαριστούν και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα…..

Μη ξεχνάτε, να κάνετε LIKE και στη σελίδα μας στο FACEBOOK, για να μη χάνετε κανένα άρθρο!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.