ΠΩΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΟΚΕΤΟΥ

0

Όταν η γυναίκα βεβαιωθεί πια ότι περιμένει παιδί, θέλει φυσικά να ξέρει πότε θα γεννηθεί. Σπάνια η μέλλουσα μητέρα γνωρίζει ακριβώς την ημέρα σύλληψης και δεν υπάρχει κανένας σίγουρος κανόνας στον οποίο μπορούμε να βασιστούμε.

Μερικές εγκυμοσύνες διαρκούν 265 μέρες, άλλες 280. Υπάρχουν αποκλίσεις πρός τα πάνω και πρός τα κάτω. Γι αυτό ακολουθούμε τον παλιό εμπειρικό κανόνα: ημερομηνία της πρώτης ημέρας της  περιόδου +7μέρες.


Μη  ξεχνάτε, Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας στο facebook, για να είστε πάντα ενημερωμένοι!!!


Θα πρέπει ωστόσο να έχουμε υπόψιν μας ότι μόνο το 4% των νεογέννητων ακολουθεί αυτό το κανόνα και ότι τα τα πρωτότοκα παιδιά γεννιούνται γενικά αργότερα απο τα δευτερότοκα ή τριτότοκα. Αυτή η αβεβαιότητα γύρω απο την ημερομηνία, εξαρτάται και απο το ρυθμό με τον οποίο επαναλαμβάνεται η περίοδος.

Εάν ο περιοδικός κύκλος της γυναίκας είναι πολύ κανονικός και διαρκεί ακριβώς 28 ημέρες, τότε μπορεί κανείς να βασιστεί  στον εμπειρικό κανόνα που αναφέραμε.

  • Εάν ο κύκλος διαρκεί 32-35 ημέρες , τότε χρειάζεται το μικρό 5 έως 7 ημέρες περισσότερο.
  • Εάν ο μηνιαίος κύκλος κρατάει λιγότερο, τότε και η εγκυμοσύνη θα είναι συντομότερη τόσες ημέρες, όσες μέρες λείπουν μέχρι τη κανονική ημέρα περιόδου.
  • Εάν η μητέρα έχει ακανόνιστο κύκλο, πρέπει να έχει το βαλιτσάκι της για το μαιευτήριο έτοιμο .
  • Εάν η μέλλουσα μητέρα έγραφε κάπου τις ημερομηνίες τις περιόδου , αυτό θα βοηθήσει πολύ στο γιατρό. Αλλά και για τη ίδια την έγκυο και το έμβρυο έχουν μεγάλη σημασία οι ημερομηνίες αυτές , γιατι στις ημερομηνίες που θα είχε κανονίκά περίοδο, πρέπει να είναι πολύ προσεκτικη και να αποφεύγει τις κοπιαστικές δουλειές. Στους πρώτους τρείς μήνες της εγκυμοσύνης το έμβρυο δεν έχει σταθεροποιηθεί ακόμη καλά στη θέση του.

Εξ άλλου η παραγωγή ορμονών δεν είναι ακόμα εκείνη που πρέπει. Το σώμα μπορεί να κάνει λάθος , και από παλιά συνήθεια να δώσει σήμα για έμμηνο ρύση. όταν η γυναίκα βάζει σε κίνδυνο την ισορροπία ορμονών στο σώμα με πρόσθετη σωματική και ψυχική κούραση, μπορεί να χάσει εύκολα το μρό που περιμένει.

Μη ξεχνάτε, να κάνετε LIKE και στη σελίδα μας στο FACEBOOK, για να μη χάνετε κανένα άρθρο!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.