Ρολάκια κανέλας με γλάσο βανίλιας

1

Φτιάξε αυτή  την υπέροχη  συνταγή για τα πιο νόστιμα και αφράτα ρολάκια  κανέλας με γλάσο βανίλιας. Αυτά τα ρολάκια κανέλας σου δίνουν τεράστια απόλαυση και γίνονται πανεύκολα.

Υλικά:

Για την ζύμη:

500-550 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ. Γάλα χλιαρό
Μισό φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο
2 αυγά
2 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
1 φακ. Μαγιά ξηρή

Για την γέμιση:

1 φλ. Ζάχαρη
3 κ.σ. κανέλα
2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο

Για το γλασο:

2 φλ. Ζάχαρη άχνη
6 κ.σ. ζεστό νερό
1 βανίλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χαλβάς σιμιγδαλένιος

Διαδικασία:

Βάζουμε σε ένα μπολ το γάλα, το μισό αλεύρι, την μαγιά, την ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα αυγά, το βούτυρο, το αλάτι και το υπόλοιπο αλεύρι.

Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια πολύ μαλακή και εύπλαστη ζύμη. Τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 1 ώρα.

Ανακατεύουμε τη ζάχαρη και τη κανέλα. Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη μας, την ανοίγουμε σε ορθογώνιο, απλώνουμε το βούτυρο και πασπαλίζουμε σε όλη τη επιφάνεια τη ζάχαρη με τη κανέλα,τυλίγουμε σε ρολό και κόβουμε προσεχτικά με ένα μαχαίρι σε ροδέλες πάχους 2-3 εκ.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί και τα τοποθετούμε δίπλα δίπλα αφήνοντας λίγο κενό,τα σκεπάζουμε με πετσέτα και τα αφήνουμε πάλι για 1 ώρα να φουσκώσουν.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° στον αέρα για περίπου 30 λεπτά….

Ετοιμάζουμε το γλάσο ανακατεύοντας όλα τα υλικά και μόλις βγουν από τον φούρνο τα ρολάκια τα περιχύνουμε.

Καλή επιτυχία!