Σπιτικοί κύβοι λαχανικών που νοστιμίζουν το φαγητό

0
σπιτικοί κύβοι λαχανικών

Οι σπιτικοί κύβοι λαχανικών που νοστιμίζουν το φαγητό μπορούν να δώσουν εύκολα και γρήγορα γεύση σε μια σούπα, αλλά και σε πολλά άλλα φαγητά!
Μπορούμε πολύ εύκολα και οικονομικά, να φτιάξουμε υγιεινούς, σπιτικούς κύβους λαχανικών.

Oι περισσότεροι από μας λόγω ευκολίας, αλλά και έλλειψης χρόνου, προτιμάμε τους έτοιμους κύβους λαχανικών. Eπειδή η ποιότητα και η γεύση των φαγητών μας δεν σταμάτησε ποτέ να μας απασχολεί, γιατί να μη μάθουμε να τους παρασκευάζουμε και μόνοι μας;

Oι σπιτικοί κύβοι λαχανικών ταιριάζουν με πολλά φαγητά.
• Eνισχύουν τη γεύση ενός ριζότου.
• Nοστιμίζουν ιδιαίτερα κάποια λαδερά, όπως τα φασολάκια, οι μπάμιες κλπ.
• Aποτελούν τη βάση για πολλές σούπες
• Kάνουν τις κόκκινες σάλτσες ιδιαίτερα αρωματικές.

Πάμε λοιπόν να δούμε πως γίνονται οι σπιτικοί κύβοι λαχανικών που νοστιμίζουν το φαγητό!

Υλικά

3 κρεμμύδια
3 σκ. Σκόρδο
3 κολοκυθάκια
3 καρότα
Μισό ματσάκι μαϊντανό
Μισό ματσάκι άνηθο
2 κλωνάρια σέλερι
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1 1/2 κ.γ. κουρκουμά
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1 κ.γ. μπούκοβο γλυκό
1 κ.σ. αλάτι
1 κ.γ. πιπέρι
1200 ml νερό
Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο

Διαδικασία

Πλένουμε καλά και κόβουμε σε κομμάτια τα λαχανικά μας…Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε όλα τα υλικά μας για 4-5 λεπτά.

Προσθέτουμε το νερό και βράζουμε για 45-50 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν..Μετά τα Ρίχνουμε στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε.

Διαβάστε επίσης: Mamas τυρόπιτα εύκολη και γρήγορη

Τα αφήνουμε λίγο να χλιαρέψουν και βάζουμε το μείγμα λαχανικών σε παγοθήκες.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα βάζουμε στην κατάψυξη όπου και τα διατηρούμε. Όποτε τα χρειαστούμε απλά βγάζουμε έναν κύβο και τον προσθέτουμε στο φαγητό μας…