Το Τιραμισού είναι ένα γλυκό διαδεδομένο σε όλη την Ιταλία. Και σήμερα σας έχω συνταγή για το Τιραμισού όπως το φτιάχνουν στην Ιταλία. Είναι ένα γλυκό που τρώγεται με κουτάλι έχοντας μια βάση από μπισκότα σαβαγιάρ (ή άλλα μπισκότα που τρίβονται εύκολα ) βρεγμένα με καφέ και καλύπτονται με κρέμα από μασκαρπόνε, αυγά και ζάχαρη. Σε ορισμένες παραλλαγές, η κρέμα είναι επίσης αρωματισμένη με λικέρ.

Κάντε LIKE και στη σελίδα μας στο FACEBOOK

Τιραμισού όπως το φτιάχνουν στην Ιταλία

ΥΛΙΚΑ


3 αυγά χωρισμένα
3 κ.σ. ζάχαρη
250 γρ. μασκαρπόνε
200 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σφιχτή σαντιγί
1 πακέτο σαβουαγιάρ
¾ φλιτζανιού δυνατό καφέ εσπρέσο, κρύο
4-5 κ.σ. κονιάκ
Κακάο για το τέλος

Τιραμισού

ΕΚΤΈΛΕΣΗ

Χτυπήστε σε σφιχτή μαρέγκα τα ασπράδια. Σε μπεν μαρί χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. ( Με αυτό το τρόπο παστεριώνονται τα αυγά). Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε το μασκαρπόνε με τους κρόκους μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.

Ρίχνουμε τη σαντιγί ,συνεχίζουμε το χτύπημα λίγο ακόμα και στο τέλος προσθέτουμε τη μαρέγκα και την ανακατεύουμε πολύ σιγά μέχρι να ενσωματωθεί. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το καφέ με το κονιάκ και βουτάμε βιαστικά τα σαβουαγιάρ ώστε να μη μουλιάσουν πολύ.

Δείτε επίσης: Εύκολη σοκολατόπιτα σκέτη κόλαση

Μπορούμε να φτιάξουμε ατομικές μερίδες ή σε ένα μακρόστενο πυρέξ. Στρώνοντας πρώτα τα σαβουαγιάρ και μετά τη κρέμα. Στο τέλος πασπαλίζουμε με μπόλικο κακάο και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες.


Είναι καλό τα αυγά να είναι βιολογικά. Όσες μανούλες φοβόσαστε για τα παιδάκια μπορείτε να κάνετε τη συνταγή χωρίς τα αυγά.


Καλή επιτυχία